فهرست مطالب
مجله دانشگاه علوم پزشکی قم
سال سوم شماره 4 (پیاپی 12، زمستان 1388)
- تاریخ انتشار: 1388/10/11
- تعداد عناوین: 9
-
-
صفحات 3-10چکیدهزمینه و هدفLDH-C4 به عنوان یکی از ایزوآنزیم های لاکتات دهیدروژناز، در بیضه ی بالغ و اسپرماتوزوییدهای بسیاری از گونه ها مشاهده شده است. عملکرد فیزیولوژیک این ایزوآنزیم نشان دهنده ی نقش آن در ایجاد انرژی جهت تحرک و بقای اسپرم می باشد. در این مطالعه، اثر اگزامات به عنوان مهارکننده ی اختصاصی ایزوآنزیم 4C-LDH به صورت In Vivo در موش صحرایی مورد بررسی قرار گرفت.روش بررسیابتدا 20 سر موش صحرایی بالغ به چهار گروه مساوی تقسیم گردید. یک گروه به عنوان گروه کنترل فقط سالین دریافت کردند؛ و به سه گروه دیگر مقادیر مختلف اگزامات (600، 300، 150 میلی گرم بر کیلوگرم) روزانه به مدت 45 روز به روش داخل صفاقی تزریق شد. در ادامه موش ها را با استفاده از کلروفرم کشته و دم اپی دیدیم آن ها جدا گردید. سپس در دم اپی دیدیم چند برش ایجاد نموده و جهت خروج اسپرم قطعات اپی دیدیم در محیط کشت T6 در دمای 37 درجه ی سانتی گراد و CO2 5% به مدت یک ساعت قرار داده شد، استخراج آنزیمLDH-C4 بر اساس روش اروین گلدبرگ انجام گرفت، و مقدار پروتئین با روش لوری اندازه گیری شد. عمل خالص سازی نسبی طی 2 مرحله شامل رسوب دادن آنزیم به کمک سولفات آمونیوم و کروماتوگرافی روی ستون حاوی DEAE-SEPHADEX-A50 صورت گرفت. در تمام مراحل استخراج، مقدار پروتئین و فعالیت آنزیمLDH توتال در گروه های دریافت کننده ی دارو مشخص شده، و سپس با گروه کنترل مقایسه گردید.یافته هادر این مطالعه فعالیت کل آنزیم LDH-C4 در گروه کنترل Unit3/08/11 و در گروه های دریافت کننده ی اگزامات به ترتیب با افزایش غلظت اگزامات (150، 300 و 600 میلی گرم بر کیلوگرم)، 3/03/8، 2/09/6 و 1/02/3 واحد(Unit) مشاهده شد. هم چنین در غلظت 600 میلی گرم بر کیلوگرم اگزامات، فعالیت آنزیم در حدود 63% نسبت به گروه کنترل مهار گردید.نتیجه گیریاین پژوهش نشان داد که اگزامات به طریقIn vivo فعالیت آنزیم LDH-C4 را کاهش می دهد و این تاثیر با افزایش غلظت متناسب می باشد. لذا با توجه به اثر بازدارنده ی رقابتی اگزامات بر LDH-C4 این ماده می تواند به عنوان ماده ی ضد بارداری در مردان مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژگان: لاکتات دهیدروژنز c4، اگزامات، اسپرم، موش -
صفحات 11-18چکیدهزمینه و هدفتغییرات متابولیک بعد از مصرف غذا (Postprandial) به ویژه غذاهای پرچرب، منجر به پیشرفت آترواسکلروز و افزایش خطر بیماری های قلبی- عروقی می شود. سرکه ی سیب یک عصاره ی اسیدیتیک است، و دارای اثرات دارویی زیادی می باشد. در این مطالعه، اثرات حاد سرکه ی سیب بر تعدادی از عوامل خطر بیوشیمیایی آترواسکلروز در خرگوش های هایپرکلسترولمیک بررسی شده است.روش بررسی32 خرگوش نیوزیلندی به طور تصادفی به چهار گروه؛ رژیم معمولی، رژیم پرکلسترول (1% کلسترول)، رژیم پرکلسترول (1% کلسترول) با 5 میلی لیتر سرکه ی سیب و رژیم پرکلسترول (1% کلسترول) با 10 میلی لیتر سرکه ی سیب تقسیم شدند. قبل از آزمایش و 3 ساعت پس از مصرف رژیم های مداخله ای، ترکیبات(C-Reactive Protein) CRP، کلسترولLDL- (LDL-C)، کلسترول-HDL HDL-C))، کلسترول توتال، مالون دی آلدئید (MDA)،LDL اکسید شده (OxLDL)، آنزیم های کبدی (SGOT SGPT)، نیتریت، نیترات، گلوکز، فیبرینوژن،تری گلیسرید و آپولیپوپروتئین های A و(apoA apoB) B، اندازه گیری شدند. برای بررسی نتایج بیوشیمیایی و مقایسه ی میانگین گروه های آزمایش از آزمون واریانس یک طرفه و آزمون LSD استفاده گردید. میانگین اختلاف بین قبل از تیمار و 3 ساعت پس از تیمار برای اختلاف بین گروه ها در نظر گرفته شد. در تمامی موارد 05/0P< سطح معنی داری تلقی گردید.یافته هادر این مطالعه، در گروه رژیم پرکلسترول نسبت به گروه رژیم معمولی فیبرینوژن، نیتریت، گلوکز و CRP MDA OxLDL افزایش معنی داری داشت. بین هر دو گروه سرکه ی سیب با گروه رژیم پرکلسترول از نظر مقدار فیبرینوژن، اختلاف معنی داری مشاهده گردید. مصرف10 میلی لیتر سرکه ی سیب همراه با رژیم پرکلسترول موجب کاهش معنی دار، در فاکتورهای MDA، OxLDL و گلوکز در مقایسه با رژیم پرکلسترول شد. هم چنین مصرف 5 میلی لیتر سرکه ی سیب همراه با رژیم پرکلسترول باعث کاهش معنی دار در LDL-C و کلسترول توتال نسبت به رژیم پرکلسترول گردید. اختلاف معنی داری بین گروه های مختلف سرکه ی سیب با گروه رژیم پرکلسترول در مقدار CRP TG ApoA HDL-C ApoB SGOT SGPT، نیتریت و نیترات دیده نشد.نتیجه گیریبا توجه به نتایج این تحقیق، مصرف سرکه ی سیب به عنوان یک آنتی اکسیدان باعث کاهش برخی از عوامل خطر آترواسکلروز می گردد.
کلیدواژگان: سرکه ی سیب، تاثیر حاد، آترواسکلروز، قلب -
صفحات 19-27چکیدهزمینه و هدفناحیه ی Bulge فولیکول مو به دلیل دسترسی آسان به سلول های بنیادی چند استعدادی (Multipotent) اهمیت ویژه ای دارد، و بیان کننده ی مارکر نستین (پروتئین مربوط به سلول های بنیادی عصبی) می باشد. سلول های بنیادی در این ناحیه با قدرت و توانایی بالا قادر به تمایز به انواعی از سلول های عصبی هستند. Silibinin نیز به عنوان ماده ی مؤثره ی گیاه خار مریم (Silybummarininum) دارای خصوصیات آنتی اکسیدانی، نوروتروفیکی و حفاظت کننده ی سلول های عصبی است. هدف از این مطالعه، بررسی افزایش تعداد سلول های نورونی تمایزیافته از سلول های بنیادی فولیکول مو در اثر مجاورت با Silibinin می باشد.روش بررسیابتدا ناحیه ی Bulge فولیکول موی سبیل (Vibrissa) موش صحرایی به وسیله ی پنس جراحی جدا گردید و سپس سلول های جدا شده به مدت یک هفته در مجاورت محیط DMEM/F12 و فاکتور رشد اپیدرمی (EGF) کشت داده شدند. در ادامه سلول ها را در پلیت های محتوی فاکتورهای نوروتروفین (Neurotrophin-3) و Silibinin با غلظت های (05/0، 1/0، 4/0، 5/0، 7/0میکروگرم بر میلی لیتر) به مدت 2 هفته قرار داده، و مقایسه آن ها با یکدیگر صورت گرفت. سلول های پیش ساز عصبی در ناحیه ی Bulge و سلول های بنیادی تمایزیافته به نورون ها به ترتیب با استفاده از آنتی بادی نستین (Nestin) و آنتی بادی بتا تری توبولین (β III Tubulin) با تکنیک ایمونوسیتوشیمی بررسی شدند، مقایسه ی یافته ها با استفاده از آزمون تی انجام گردید، و 05/0P< سطح معنی دار اختلاف ها تلقی شد.یافته هادر این پژوهش مارکر نستین در ناحیه ی Bulge طی هفته ی اول به وضوح بیان شد، و پس از مدت 2 هفته هم زمان با روند تمایز سلول های بنیادی به سلول های عصبی نورون، بیان آنتی بادی بتا تری توبولین در سلول های عصبی مشاهده گردید. Silibinin در غلظت 1 میکروگرم بر میلی لیتر بر روی سلول های بنیادی کاملا اثر سمی داشت و رشد سلول ها را در همان هفته ی اول متوقف نمود. حداکثر تمایز در غلظت 5/0 میکروگرم بر میلی لیتر به طور معنی دار مشاهده گردید (05/0Pکلیدواژگان: نستین، بتا تری توبولین، سیلی بینین، فولیکول مو
-
صفحات 27-31چکیدهزمینه و هدفیکی از مهم ترین مسائل در افزایش و ارتقای سلامت مادران و نوزادان، کاهش عوارض پس از سزارین می باشد. این تحقیق با هدف تاثیر دو روش ترمیم لایه های پریتوئن احشایی و جداری و عدم ترمیم این لایه ها بر میزان عوارض پس از عمل در مادران سزارین شده، در زایشگاه شبیه خوانی کاشان انجام گردید.
روش بررسیاین مطالعه با روش کارآزمایی بالینی- تصادفی یک سوکور بر روی 100 زن که تحت سزارین اورژانس یا انتخابی قرار گرفته بودند، انجام شد. زنان با عمل سزارین قبلی و یا هرگونه سابقه ی جراحی شکمی، بیماری هایی مثل دیابت، فشار خون و پارگی طولانی مدت کیسه ی آب و خونریزی قبل از عمل، از مطالعه حذف گردیدند. سپس نمونه ها به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند، در یک گروه ترمیم هر دو لایه پریتوئن صورت گرفت و در گروه دیگر ترمیم لایه ها انجام نشد. در ادامه، عوارض پس از عمل شامل تب، خونریزی، شدت درد پس از عمل و میزان مصرف مسکن ها و مدت زمان عمل جراحی بررسی گردید. داده ها با استفاده از آزمون های تی و کای دو تجزیه و تحلیل شدند و 05/0P< سطح معنی دار اختلاف ها تلقی شد.یافته هادر این پژوهش بین دو گروه از نظر سن، علت سزارین، سن حاملگی و تعداد بارداری تفاوت معنی دار آماری وجود نداشت، و از نظر میزان تب و خونریزی اختلافی مشاهده نگردید، اما از نظر شدت درد پس از جراحی (0003/0=P) و میزان مصرف مسکن ها (0003/0=P) و مدت زمان عمل (004/0=P) در دو گروه اختلاف معنی دار آماری دیده شد. در گروهی که ترمیم لایه ها صورت نگرفته بود، میزان مصرف مسکن و شدت درد و مدت زمان عمل جراحی کمتر مشاهده گردید.نتیجه گیرییافته های این مطالعه نشان داد که عدم ترمیم لایه های پریتوئن به عنوان یک تکنیک کوتاه و آسان، تاثیری در افزایش عوارض پس از سزارین ندارد. لذا جهت افزایش سریع سلامت مادران و شیردهی زودتر نوزادان، عدم ترمیم لایه های پریتوئن توصیه می گردد.
کلیدواژگان: سزارین، درد، خونریزی، تب، ترمیم پریتوئن -
صفحات 32-39چکیدهزمینه و هدفآسیب های شغلی در پرسنل اورژانس، به دلیل فشارهای ناشی از شغل و عدم استاندارد تسهیلات و تجهیزات کاری بسیار بالا می باشد، و هرگونه بی توجهی نسبت به آن ها منجر به کاهش کیفیت خدمات بیمارستانی ارایه شده به بیماران می گردد. به منظور ارتقای کیفیت خدمات بهداشتی- درمانی اورژانس، بررسی وضعیت بدنی کارکنان این بخش شامل: سه گروه پزشکان، پرستاران و خدماتی- اداری در حین انجام کار ضروری به نظر می رسد. هدف از این پژوهش، تعیین وضعیت بدنی پرسنل اورژانس بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی قزوین و ارتباط آن با اختلالات اسکلتی- عضلانی می باشد.روش بررسیاین مطالعه به صورت توصیفی- تحلیلی از نوع مقطعی (Cross-Sectional) و به روش سرشماری بر روی کلیه ی پرسنل اورژانس 2 بیمارستان شهید رجایی و بوعلی قزوین به تعداد 45 نفر انجام شد. در این پژوهش، ابتدا جهت سنجش وضعیت های بدنی پرسنل، روش ارزیابی سریع کل بدنRapid Entire Body Assessment)) REBAو جهت بررسی اختلالات اسکلتی- عضلانی، پرسشنامه ی استاندارد نوردیک به کار برده شد. داده ها با استفاده از آزمون های آماری کای دو و ضریب همبستگی پیرسون و اسپیرمن تجزیه و تحلیل شدند.یافته هادر این تحقیق بیشترین میزان شیوع درد به میزان 51% و حادثه به میزان 7/6% و حداکثر مدت زمان ناراحتی، در ناحیه ی کمر مشاهده گردید. بیشترین محدودیت در کار، غیبت از کار یا فعالیت و مراجعات به پزشک در طی یک سال گذشته ناشی از دردهای ناحیه ی گردن بود. نمره ی وضعیت بدنی اکثریت پرسنل بیمارستان های مورد بررسی بر اساس روش ارزیابی سریع کل بدن (REBA) 7-4 با سطح خطر متوسط و نیاز به اقدام اصلاحی ضروری، (71%) به دست آمد. در بررسی نتایج، رابطه ی معنی داری بین نمره ی REBA هر عضو از بدن و دردهای مربوط به همان عضو مشاهده نگردید. بین امتیازات نهاییREBA و سطح تحصیلات همبستگی معنی دار و معکوس بود، و بین امتیاز نهایی REBA و شدت استرس همبستگی به صورت معنی دار و مستقیم وجود داشت.نتیجه گیرینتایج این پژوهش نشان داد که در ایستگاه های کاری بخش اورژانس بیمارستان های مورد بررسی، 71% اقدام اصلاحی ضروری، 9% فوری و 9% بسیار ضروری می باشد. لذا وضعیت موجود منجر به تشدید اختلالات اسکلتی- عضلانی، به خصوص در ناحیه ی گردن می شود.
کلیدواژگان: ارزیابی کلی سریع بدن، خدمات اورژانس، بیماری های عضلانی، استخوانی، پرستاران -
صفحات 40-43چکیدهزمینه و هدفیکی از پاسخ های متابولیک به استرس های جراحی، ایجاد تغییرات در سطح سرمی قند بیماران تحت جراحی است. برخی مطالعات نشان داده است که پس از بی حسی اسپاینال نشانه هایی از هیپوگلیسمی دیده می شود. هدف از انجام این تحقیق، تعیین اثر بی حسی اسپاینال با استفاده از لیدوکایین در حین عمل جراحی سزارین بر سطح قند خون مادران می باشد.روش بررسیمطالعه ی حاضر به صورت یک کارآزمایی بالینی (قبل– بعد)، بر روی مادران خواستار عمل جراحی سزارین که طی سال 1387-1386 به اطاق عمل جراحی زنان و زایمان بیمارستان حضرت رسول اکرم (ص) مراجعه کرده بودند، صورت گرفت. بی حسی اسپاینال با استفاده از لیدوکایین 5% در تمامی مادران انجام گردید. قند خون مادران قبل از بی حسی، نیم ساعت پس از بی حسی و در ریکاوری توسط دستگاه گلوکومتر در اتاق عمل اندازه گیری شد. برای مقایسه تغییرات از آزمون آماری Pair T-Test استفاده گردید و 05/0P< سطح معنی داری اختلاف ها تلقی شد.یافته هادر این پژوهش 154 مادر مورد بررسی قرار گرفتند. متوسط سطح سرمی قند خون مادران نیم ساعت پس از بی حسی در مقایسه با سطح اولیه، کاهش معنی داری داشت. که این میزان قند خون تا زمان ریکاوری افزایش یافت، ولی در مقایسه با سطح اولیه، سطح سرمی قند خون کمتر بود.نتیجه گیرینتایج این مطالعه نشان داد بی حسی اسپاینال حاصل از لیدوکایین 5% موجب کاهش معنی داری در سطح قند و میزان فشار خون مادران می شود.
کلیدواژگان: بی حسی اسپاینال، عمل جراحی سزارین، لیدوکایین، قند خون، همودینامیک -
صفحات 44-48چکیدهزمینه و هدفیائسگی می تواند با تغییرات روان تنی در مجموعه ی دهانی- صورتی نظیر خشکی دهان، سندرم دهان سوزان و... همراه باشد که این مسئله هنوز مورد بحث است. این مطالعه، با هدف مقایسه ی کمی بزاق تجمعی- غیرتحریکی زنان یائسه و پس از یائسگی با مردان هم سن انجام گرفت.روش بررسیدر این مطالعه، 40 زن یائسه و 40 مرد هم سن فاقد بیماری سیستمیک و با عدم سابقه ی مصرف دارو انتخاب شدند. در این افراد علامت خشکی دهان با پرسشنامه ی وضعیت روحی- روانی با مقیاسHADS (Hospital Anexity and Depression Scale) مورد بررسی قرار گرفت، و حجم بزاق تجمعی- غیرتحریکی به روش تف کردن (Spitting) اندازه گیری شد. نتایج با آزمون های کای اسکور، مان ویتنی و کراس کال والیس تجزیه و تحلیل شد. 05/0P< معنی دار تلقی گردید.یافته هادر این پژوهش وضعیت روانی دو گروه مورد مطالعه تفاوت معنی داری نداشت. میانگین حجم بزاق تجمعی- غیرتحریکی در زنان به طور معنی داری کمتر از مردان بود (006/0Pکلیدواژگان: یائسگی، خشکی دهان، بزاق
-
صفحات 49-54بررسی شیوع سزارین بر حسب شاخص توده ی بدنی در زایشگاه مهدیه ی شهر بم، در سال 1385-1384 لاله سلیمانی زاده1، فرزانه سلیمانی زاده2، مریم عسکری زاده ماهانی3، نیلوفر ظفرنیا3، مصطفی جوادی4 1مربی پرستاری، دانشکده ی پرستاری بم، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران. 2کارشناس پرستاری، وزارت بهداشت- درمان و آموزش پزشکی، تهران، ایران. 3کارشناس ارشد پرستاری، دانشکده ی پرستاری بم، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران. 4دانشجوی دکتری پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی یزد، یزد، ایران.
چکیدهزمینه و هدفوزن غیرطبیعی مادر می تواند در بهداشت باروری مؤثر باشد. برخی از شاخص های توده ی بدنی مادر نیز نقش مهمی در بروز عوارض بارداری و تولد نوزاد با وزن بالا و افزایش میزان سزارین دارند. بنابراین عوارضی از قبیل عفونت شدید، خونریزی، حملات ترومبوآمبولی و پنومونی استنشاقی در زنان حامله ای که سزارین می شوند، بیشتر است. هدف از مراقبت های قبل از زایمان، تولد نوزاد سالم می باشد، هم چنین وزن طبیعی مادر از شرایط بهداشت دوران بارداری محسوب می گردد. لذا این بررسی به منظور تعیین شیوع سزارین بر حسب شاخص توده ی بدنی مادر در زنان باردار مراجعه کننده به زایشگاه مهدیه ی شهر بم، در سال 1384 انجام گرفت.روش بررسیاین مطالعه، به صورت توصیفی- مقطعی بر روی 294 زن حامله در سه گروه؛ کم وزن (n=111)، وزن طبیعی (n=145) و سنگین وزن (n=38) انجام گردید. تمامی زنان خواستار زایمان طبیعی بودند و هیچ کدام بدون اندیکاسیون تحت عمل سزارین قرار نگرفتند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه ای که در سه بخش تنظیم شده بود، استفاده گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها آمار توصیفی و آزمون مجذور کای و آنالیز واریانس به کار برده شد، و 05/0P تفاوت معنی دار تلقی گردید.یافته هادر این بررسی میزان سزارین در زنان چاق 9/28%، زنان با وزن طبیعی 2/15% و کم وزن 5/4% بوده است که تفاوت معنی داری را بین این سه گروه نشان می داد. گروه سنگین وزن بیشترین میانگین سن مادر را در مقایسه با گروه کم وزن و طبیعی داشتند. میانگین وزن نوزادان در گروه سنگین وزن به طور معنی داری بیش از گروه زنان با وزن طبیعی و کم وزن بود، ولی میانگین نمرات آپگار دقایق اول و پنجم در این گروه کمتر گزارش گردید.نتیجه گیریبا توجه به یافته های این تحقیق، توصیه می گردد زنان چاق قبل از حاملگی، برای رسیدن به وزن مناسب مورد مشاوره قرار گیرند، و در دوران بارداری نیز در زمینه ی یک رژیم غذایی مناسب و سطح فعالیتی لازم مشاوره شوند؛ تا بتوان با یک برنامه ریزی صحیح و آموزش کافی دوران بارداری به زنان، نتایج حاملگی موفقی را حاصل نمود.
کلیدواژگان: چاقی، سزارین، نتایج حاملگی، شاخص توده ی بدنی، بم، ایران -
صفحات 55-61چکیدهزمینه و هدفگاستروانتریت ائوزینوفیلیک یک اختلال هتروژنی است که در کودکان و هم چنین در بزرگسالان ممکن است دیده شود. مشخصه ی آن ترشح مقدار زیاد ائوزینوفیل است، و در آسیب شناسی نیز یک یا چند سگمان از مری تا رکتوم می تواند درگیر آن باشد. در گاستروانتریت ائوزینوفیلیک امکان درگیر شدن بیش از یک لایه از جدار لوله ی گوارش وجود دارد. شکل بروز علایم بالینی آن نیز وابسته به محل درگیری و عمق آن در لایه های جدار لوله ی گوارش است. درگیری کل ضخامت جدار لوله ی گوارش به همراه لایه ی سروز، تنها در 10% بیماران مبتلا به گاستروانتریت ائوزینوفیلیک دیده می شود که این حالت از علایم معمول بیماری آسیت است. نکته ی قابل توجه در بیمار مورد بررسی، درگیری تمام ضخامت جدار روده و بروز آسیت بدون درگیری واضح مری و معده بوده، که با دریافت درمان استروئید به بهبودکامل رسیده است.
معرفی مورد: بیمار پسر نوجوان 16 ساله ای است که با درد شکم متناوب و آسیت به پزشک مراجعه نمود. با مشاهده ی ائوزینوفیلی در خون و مایع آسیت و با شک به گاستروانتریت ائوزینوفیلیک بررسی های اولیه انجام گرفت و بعد از انجام نمونه برداری از تمام جدار (Full Thickness Biopsy) به کمک لاپاراسکوپی، تشخیص گاستروانتریت ائوزینوفیلیک قطعی شد. بیمار تحت درمان با پردنیزولون قرار گرفت و درد شکم و آسیت وی به سرعت بعد از شروع درمان بهبود یافت.
کلیدواژگان: گاستروانتریت، آسیت، پردنیزولون
-
Pages 3-10LDH-C4 is one of the lactate dehydrogenase isoenzymes found in mature testis and spermatozoa of many species. The Physiological function of these isoenzymes indicates its role in creating energy for sperm motility and survival. In this research the effects of oxamate as specific inhibitors of the LDH-C4 of rat were studied in vivo.MethodsA total of 20 adult rats were divided into four equal groups. One group as the control group received saline only and different amounts of oxamate were injected into other three groups (600 300 150mg/kg) daily for 45 days intraperitoneally. The rats were then killed with chloroform and the caudal part of epididym was separated. By making several cuts in caudal part of the epididymis the sperms were isolated and put in T6 medium+5mg/ml-1 BSA. Later the sperms were incubated under 37ºC and 5% CO2 for one hour. LDH-C4 enzyme was extracted using the Erwin Goldberg and the protein amounts were measured by Lowry's method. Relative purification was done in two stages including ammonium sulfate precipitation and column chromatography by DEAE-Sephadex-A50. All stages of extraction the amount of total protein LDH enzyme activity in the oxamate-exposed groups and specified recipient were then compared with the control group.ResultsIn this study the total enzyme LDH-C4 activity in the control group was 11.8±0.3 and the oxamate recipient groups (150 300 and 600mg/kg) were 8.3±0.3 6.9±0.2 and 3.2±0.1 IU respectively. The concentration of 600mg/kg oxamate was inhibited about 63% enzyme activity compared to control group.ConclusionThis study showed that the oxamate may reduce in vivo enzyme activity through LDH-C4 with increasing concentration and this effect is proportional. Therefore with the effect of the competitive inhibitors of oxamate on LDH-C4 this substrate can be used as a contraceptive for males. Keywords: LDH-C4; Oamate; Sperm; Rat.
-
Pages 11-18Acute Effects of Apple Cider Vinegar Intake on Some Biochemical Risk Factors of Atherosclerosis in Rabbits Fed with a High Cholesterol DietBackground And ObjectivesMetabolic changes in postprandial stage especially after consumption of high fat meal cause atherosclerosis and increase the risk of cardiovascular diseases. Apple cider vinegar is an acidic juice with useful medicinal effects. In this research; we investigated acute effects of apple cider vinegar intake on some of the biochemical atherosclerosis risk factors in high cholesterol fed rabbits.MethodsThirty two male New Zealand rabbits were randomly divided into four groups: normal diet group high cholesterol diet group (%1cholesterol) %1 cholesterol with 5ml apple cider vinegar group %1 cholesterol with 10ml apple cider vinegar group. The C-Reactive Protein (CRP) low density lipoprotein (LDL-C) high density lipoprotein (HDL-C) total cholesterol (TC) malondialdehyde (MDA) oxidized-LDL (OxLDL) serum glutamic pyruvic transaminase (SGPT) serum glutamic oxaloacetate transaminase (SGOT) nitrite nitrate glucose fibrinogen triacylglycerol (TG) apolipoprotein A (ApoA1) apolipoprotein B (ApoB100) were all measured before the experiment and three hours after feeding with these treatment diets.ResultsIn high cholesterol diet fibrinogen nitrite glucose OxLDL MDA and CRP showed a significant increase compared to normal diet. Significant differences were observed between both groups of apple cider vinegar by fibrinogen in comparison with hypercholesterolemic diet. Using 10ml apple cider vinegar with cholesterolemic diet caused a significant reduction in Ox-LDL MDA and glucose in comparison with hypercholesterolemic diet. Moreover the consumption of 5ml apple cider vinegar with cholesterolemic diet caused a significant decrease in LDL-C and TC compared to hypercholesterolemic diet. No significant difference was found between apple cider vinegar taking groups and hypercholesterol diet in CRP TG ApoA HDL-C ApoB SGOT SGPT nitrite and nitrate.ConclusionThe results showed that acute consumption of apple cider vinegar (as an antioxidant) causes significant reduction on some risk factors of atherosclerosis. Keywords: Apple Cider Vinegar; Acute Effect; Atherosclerosis. Corresponding Author: Islamic Azad University of Izeh Izeh Iran. Phone No.: 0913 312 1589 Email: doctor.setorgi@gmail.com Received: 2 May 2009 Accepted: 9 Sep 2009
-
Pages 19-27Neurotrophic Effects of Silibinin on Differentiation of Hair Follicle Stem Cells to NeuronsAbstractBackground And ObjectivesHair Follicle Bulge region due to its availability and abundance is one of the areas which is easily accessible to Multi-potent stem cells that expresses Nestin marker (neuronal stem cells protein). Stem cells bulge region in hair follicle stem cells has high potency to be differentiated to neuronal cells. Silibinin as an active component of Silybum marianum has anti-oxidant anti-inflammatory anti-carcinogenic hepatoprotective neurotrophic and neuroprotective effects. The aim of the present study was to evaluate the neurotrophic effects of silibinin on differentiation of hair follicle stem cells to neurons.MethodsBulge area of whiskers in Rat was isolated and cultivated three weeks in supplemented DMEM/F12 and epidermal growth factor (EGF). Then the cells were exposed over the concentrations of 0.05μg/ml 0.1μg/ml 0.4μg/ml 0.5µg/ml 0.7µg/ml Silibinin and Neurotrophin-3. Two weeks after culture plated bulge cells were immunostained with Nestin and differentiated stem cells were immunostained with β III tubulin by immunocytochemistry techniques. The results were evaluated by T-test student analysis. A Pvalue less than 0.05 was considered significant.ResultThe nestin marker was clearly demonstrated in bulge regions during the first week but after two weeks parallel to stem cells differentiating neuronal cells β III tubulin marker was expressed in neuronal cells. The toxic effects of 1μg/ml Silibinin on stem cells were also demonstrated and it stopped the cell growth at the end of the first week. The maximum differentiation on stem cells in 0.5μg/ml Silibinin was observed to be significant (
-
Pages 27-31One of the most important issues in promoting mother and child health is reducing the morbidity rate after cesarean section. The aim of this study was to investigate the influence of closure and non-closure of the visceral and parietal peritoneum on post cesarean morbidity in women attending Shabihkhani Maternity Hospital in Kashan Iran.MethodsThis study was conducted with a single blind randomized clinical trial method on 100 parturient women that underwent emergency or elective cesarean section. Patients with previous cesarean section and or abdominal surgery diseases such as hypertension diabetes mellitus and premature rupture of membrane and pre operative bleeding were excluded from this study. Then the participants were randomly divided into two groups: in one group both peritoneal layers were closed while in the other group they were not closed. Post operative morbidity including fever bleeding post operative pain analgesic consumption and time of operation were assessed. Data were analyzed with t-tests and χ2 and a P.
-
Pages 32-39Since occupational hazards are prevalent in emergency wards’ personnel due to occupational stresses and nonstandard work facilities and equipment and any negligence as to these personnel may reduce the quality of nosocomial services to improve the quality of the hygienic and therapeutic services provided by this ward the physical status of emergency wards’ personnel including physicians nurses workers and administrative personnel should be assessed as the first step. For this purpose it was the goal of this project to assess the physical status of the personnel of the emergency wards of hospitals affiliated to Qazvin University of Medical Sciences in Qazvin Iran and discover the relation it had with muscular-skeletal disorders.MethodsThis study was a deh1ive-analytical one. The participants included all personnel of the emergency wards of Shahid Rajaei Hospital and Bouali Hospital and were selected from the four educational hospitals affiliated to Qazvin University of Medical Sciences. The occupational-bodily status of the subjects was first assessed by Rapid Entire Body Assessment Method. To study the muscular-skeletal disorders Nordic’s Standard Questionnaire was used. Finally the obtained data were analyzed by SPSS/win 16 software and statistical tests including Chi-Square and Coefficient Correlation Tests.ResultsIn this study the maximum amount of prevalent pain was found to be 51% occupational accidents (6.7%) and the longest period of pain was found to exist in the waist area. In most cases “pain in the neck” was the factor limiting the work activities and it was also the reason for most cases of absenteeism and referring to physician during the last year. The body status score of most personnel was in the range of 4 to 7 according to REBA method. The risk proved to be at an average level and a corrective action in this regard seemed to be essential (71%). Ultimately the results revealed that no significant relation existed between REBA score of each member of the body and the pain felt in the same body part (P>0.05). The total REBA scores of each individual proved to have a significant reverse relation with the education level while it had a significant direct relation with stress intensity (P
-
Pages 40-43One of the metabolic responses to surgical stress indicates itself in serum glucose level changes. Some studies have shown that hypoglycemia occurs after spinal anesthesia. In this study pregnant women’s blood glucose changes were measured before during and after cesarean section under Lidocaine spinal anesthesia.MethodsThe study was conducted as a pre-post clinical trial. Full term pregnant women candidate for cesarean section having referred to Rasol Akarm Hospital and during 2007-2008 in Tehran were enrolled. All women underwent similar spinal anesthesia with Lidocaine 5%. Their blood glucose levels were measured simultaneously with glucometer on three occasions (before 0.5 hr after the beginning of anesthesia and during recovery).ResultsOne hundred fifty four women enrolled in the study. The means of serum glucose level reduced after cesarean section. Although the mean of serum glucose level increased in recovery room it was significantly less than the baseline level (P.
-
Pages 44-48Menopause can be associated with psycho-somatic changes in oro-facial areas like xerostomia and Burning Mouth Syndrome although these findings are controversial. The present study sought to compare the Un-stimulated Whole Saliva (UWS) flow rate of a group including menopausal & postmenopausal women and same-aged men.MethodsIn this cross-sectional analytic-deh1ive study 40 menopausal & post-menopausal women (as experimental-group) and 40 same-aged men (as control group) without any systemic diseases and any drug consumption were divided into 2 groups xerostomia was evaluated by a questionnaire and their psychological conditions were assessed with HAD scale. UWS flow rate was measured by the spitting method. Data were analyzed by chi-square Krusscal Walis and Mann-Whitney tests.ResultsMean of UWS flow rates in experimental group was significantly less than that in control group (P=0.006); no significant difference was found between the two groups regarding psychological condition. Also menopausal women had significantly greater xerostomia than men (45% vs 15%) (P=0.003).ConclusionBased on this study xerostomia and reduction in UWS flow rate are sequences of menopause these findings necessitate the increasing awareness of menopausal & postmenopausal women for controlling the methods of these problems. Keywords: Menopause; Xerostomia; Saliva. Corresponding Author: Faculty of Medicine Yazd University of Medical Sciences
-
Pages 49-54A Survey of Mother BMI Relationship with Cesarean Prevalence Rate in Bam Maternity Hospital Bam Iran Mahdyeh Solimanizadeh L. (MSc)1; Solimanizadeh F. (BS)2; Askaryzadehmahani M. (MSc)3; Zafarnia N. (MSc)3; Javadi M. (PhD)4 1Instructor of Nursing Bam Faculty of Nursing Kerman University of Medical Sciences Kerman Iran. 2Bachelor of Sciences in Nursing Ministry of Health Tehran Iran. 3Master of Sciences in Nursing Bam Faculty of Nursing Kerman University of Medical Sciences Kerman Iran. 4PhD Student of Nursing Yazd University of Medical Sciences Yazd Iran. AbstractBackground And ObjectivesAbnormality of maternal weight has an important role in reproductive health. High and low BMI play importaxt roles in the development of some pregnancy complications high birth weight and cesarean rate increas. Thus the complications such as sever infection bleeding thromboembolism attacks respiratory pneumonia in pregnant women undergoing cesarean occur more often. The aim of prenatal care is safety in infant birth and one of the conditions in pregnancy health care is normal weight. The present study sought to determine the role of mother BMI on cesarean prevalence rate in women referring to Bam Mahdieh Maternity Hospital in Bam Iran in 2005.MethodsThis attempt was a comparative cross-sectional study done on 294 pregnant women who were divided into three groups: underweight n=111 (BMI
-
Pages 55-61Eosinophilic gastroenteritis is a heterogeneous disorder affecting both children and adults and is characterized by the presence of an intense eosinophilic infiltrate on histopathology of one or multiple segments from the esophagus to the rectum. Eosinophilic gastroenteritis which may involve more than one layer of the gastrointestinal tract. Clinical features depend on the layer and location to be involved. Involvement of the serosal layer occurs in 10% of cases of eosinophilic gastroenteritis and is typically presented as ascites. The patient in our report was as likely as those who refer with full thickness involvement and presenting ascite and was completely improved after steroid treatment. Case Report The patient was presented a 14-year-old boy that referred to the physician with progressive abdominal pain and ascites. َAfter recognition of eosinophilia in blood and ascite fluid he was suspected to have Eosinophilic gastroenteritis. Ultimately following serial examinations and after laparascopic full thickness biopsy Eosinophilic gastroenteritis was closely diagnosed. The patient was treated with prednisolone. The abdominal pain and ascites subsided soon after initiation of steroid treatment. Keywords: Gastroenteritis; Ascites; Prednisolone.